A Konica Minolta is hozzájárul a karbonsemlegességhez

A Konica Minolta megfelelő áron ellensúlyozza az irodai és gyártási nyomtatás során keletkező elkerülhetetlen CO2-kibocsátást. Fizetnek a termékeik gyártásakor és szállításakor, míg az ügyfelei a készülék használata közben keletkező kibocsátások kompenzálásának költségeiért. Az ügyfeleit kibocsátási tanúsítvánnyal látják el, amely tartalmazza a megtakarított CO2 mennyiségét, a karbon ellensúlyozásának bizonyítékaként.

 

A Konica Minolta sikeres szén-dioxid-kiegyenlítésének öt egyszerű lépése a következő:

  • Jelentkezzen a Carbon Neutrality programra;
  • A szokásos módon nyomtasson Konica Minolta készülékekkel;
  • A Konica Minolta kiszámítja az egyes készülékek teljes CO2-kibocsátását az életciklusuk során;
  • A Konica Minolta ezeket az emissziókat egy szén-dioxid-ellensúlyozó projekttel kompenzálja;
  • Kibocsátási tanúsítványt ad ki a megtakarított CO2-kibocsátásról.

Az ügyfelek előnyei közé tartozik saját környezeti céljaik könnyebb teljesítése, széndioxid-lábnyomuk csökkentése, a környezetvédelem és a vállalati imázs javítása iránti elkötelezettségük bizonyítása.

Az Enable Carbon Neutrality Programban a Konica Minolta együttműködik egy független nemzetközi klímavédelmi szakértő céggel, ezzel biztosítva a program átláthatóságát és rugalmasságát. A szakértő cégen keresztül támogatnak egy szélenergiás – önkéntes karbonegységeket nyújtó -, szén-dioxid-ellensúlyozási projektet a Karib-tengeren. Az ott lévő szigetek szélerőforrásainak felhasználásával a projekt évente mintegy 150 000 tCO2-vel csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását. A program 2015-ös elindítása óta a résztvevők több mint 16 millió kg CO2-t kompenzáltak. Ez a szám magában foglalja az ügyfeleket Európa-szerte, számos rendezvényt és vásárt, valamint a belső kiegyenlítéseket is.

Forrás: Konica Minolta


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.