Ön a Greta Thunberg segélyvonalat hívta. Miben segíthetek?

Zseniális (ki)oktatóvideót készített két humorista Greta Thunberg trolljainak.

Ön a Greta Thunberg segélyvonalat hívta. Miben segíthetek? | ClimeNews - Hírportál

Agatha Christie Miss Marple-on keresztül több alkalommal bölcsen megüzente: az emberi természet a világon mindenütt egyforma. Pontosan ez az elv érvényes Greta Thunberg megítélése kapcsán is a közösségi média fotelaktivistáira Ausztráliától Magyarországig. Hétmilliárd (lassan 8) klímaszakértő bolygója vagyunk.

Az ABC Australia a Twitteren osztotta meg a kisfilmet az alábbi ajánlással:

Bátran tekintse meg, ha Ön olyan felnőtt ember, akit idegesít egy 16 éves aktivista,

szúrta ki a Euronews.

Ön a Greta Thunberg segélyvonalat hívta. Miben segíthetek? | ClimeNews - Hírportál

Mark Humphries és Evan Williams, két szatirikus humorista készítette a frappáns jelenetet a trollok gyűlölködő kommentjeire válaszul.

Miről szól a videó?

A sztori főszereplői konszolidáltnak és felnőttnek tűnő emberek a maguk problémájával. A fő konfliktus minden esetben abban nyilvánul meg, hogy valamiért irritálja őket a svéd lány, aki meg akarja menteni a bolygónkat.

Klímavédelem Iskolasztrájk – Csupán átadjuk a tudósok szavait | ClimeNewsAz egyik férfi ráordít a tévére, amint éppen Gretát mutatják az ENSZ klímacsúcson. Ám emberünknek hirtelen bevillan, hogy legnagyobb szerencséjére létezik már egy segélyvonal! A következő jelenetben már a telefonközpontot látjuk, ahol az egyik végtelenül türelmes ügyintéző felveszi a telefont:

Üdvözlöm! Ön a Greta Thunberg segélyvonalat hívta. Miben segíthetek?

Aztán jön még egy sor középkorú felnőtt ember, akik mindenféle ügyes-bajos dolgaikat és frusztrációikat Greta Thunbergen vezetik le. A higgadt és mosolygós ügyintéző a vonal túlsó végén megnyugtatja őket: az a dolguk, hogy elviseljék őket és problémájukat, akármilyen nevetségesek is.

Könnyeivel küzdött beszéde alatt Greta Thunberg az ENSZ-ben | ClimeNewAz egyik férfi, akit Mark Humphries alakít, arra panaszkodik, hogy az egész színjáték már túl messzire ment, és most Greta egy kamu ENSZ csúcson beszél. Amikor a férfi meghallja, hogy a lány az igazi ENSZ-nél tesz látogatást, kiejti a kezéből a kagylót és elájul.

A videó azokra az ostobábbnál ostobább kommentekre hívja fel a figyelmet, amelyek Thunberget vették kereszttűz alá az elmúlt hónapokban. Kigúnyolja az online fotelharcos trollokat, akik álprofilok és a billentyűzet mögül osztják az észt a közösségi médiában. Továbbá kiosztja azokat a megmondóembereket is, akik remek tanácsokat tudnak adni azzal kapcsolatosan, hogyan kell környezettudatosabban élni, amikor a környezetvédők is bort isznak és vizet prédikálnak.

A videó Gretához is eljutott a Twitteren, aki így reagált rá:

Kitartást mindenkinek – már van rá segítség!

Mit nem bírnak az emberek Greta Thunbergben?

Az ENSZ klímacsúcson tartott átütő beszéde óta ismét néhányan kirohantak a svéd tinédzser ellen és lehangolóan negatív üzenetekkel bombázzák. Egy brit televíziós műsorvezető például a következőket twittelte:

Most aztán nagyon-nagyon mérges lett a klímaváltozás miatt, egy csomó kihasznált felnőtt és több millió rettegő gyerek.

Egy brit Brexit-párti üzletember azon kezdett el viccelődni, hogy mi lenne, ha a jacht, amin Greta Amerikába utazott (a zéróemisszió jegyében – a szerk.) elsüllyedne egy rejtélyes baleset folytán. Egy amerikai politikai elemző pedig egyenesen a náci propagandához hasonlította a tinilányt: „Gyerekeket, főleg északi típusú, pirospozsgás arcú, copfos lányokat gyakran használtak fel a náci propagandában” – írta és egy fotóval is alátámasztotta gondolatát.

Természetesen a nemzetközi média vezető híroldalai sem mehettek el szó nélkül a jelenség mellett és véleménycikkekben próbálták megfejteni a klímaaktivista felé irányuló gyűlölethullám titkát. A Financial Times például arról közölt egy okfejtést, hogy a középkorú férfiak miért gyűlölik Greta Thunberget. Az Independent pedig azt állította, hogy Greta azért kerülhetett a férfiak célpontjába, mert az eddigi női hírességekkel szemben a lány szexuálisan értelmezhetetlen számukra.

Ugyanis, érvel a cikkíró, David Attenborough, Leonardo DiCaprio és Mark Ruffalo szintén közvetítettek apokaliptikus üzeneteket a világnak, mégsem kaptak gyűlölködő reakciókat.

A fentiekkel ellentétben a két humorista megfejtése a videóban:

Amikor gyerekek felnőttként cselekednek, annak hatására felnőttek gyerekesen viselkedhetnek.

Forrás: ContextUs – Magyarország | Iván Júlia

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.