JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

100%-ban elektromos autó

Autózás károsanyag-kibocsátás nélkül! Ez már a valóság. Nem a jövőben vagyunk, viszont bepillantást enged egy olyan korba, ahol a járművek szinte hangtalanul suhannak és füstölés semmi!

Nézzük mi is történt, ami ennek a cikknek a megírását hozta… A tegnapi napon egyik partnerünk, a FOX AUTORENT jóvoltából kipróbálhattuk mi is a Nissan Leaf 100%-ban elektromos autóját, mert együtt szerepel az iCC-vel a Komáromi Napokon majd ezt követően az Ultramarathon Világkupán.

100%-ban elektromos autó - ClimeNewsNem teljesen feltöltve kaptuk meg az autót, de mindenkinek óriási élmény volt, hogy hangtalanul suhanhattunk Budapesten végig, majd az M1-esen Komáromig. Közben azért megéheztünk és mivel “nyomtam neki rendesen”, hogy az autópályán is a forgalommal menjünk, a kelleténél jobban fogytak a megtehető kilométerek. A benzinkútnál ahol megálltunk ebédelni nagyon szívélyesek voltak és első szóra mutattak egy konnektoraljzatot a kinti hűtőszekrények mellett és arra az egy órára feltettük a járművünket tölteni. Az utazás vége izgalmas lett, – mert igyekeznünk kellett -, szóval nem a spórolós tempóban folytattuk az utunkat és a célnál már csak 8 km maradt az autó akkumulátoraiban. Minden létező figyelmeztető lámpa világított és hangbemondással is jelezte, hogy jó lesz minél előbb töltőre tenni a járgányt. Szóval a kontroll pontos, ami azért nagyban megkönnyíti az útvonaltervezést vele.

Személyes élményként átélni, némi izgalommal és így belátni a magyarországi jövőbe, azért hozott némi megnyugvást a fenntarthatósággal kapcsolatban. Reméljük rövidesen a magyar emberek is olyan politikusokat juttatnak pozíciókba, akik hasonlóan a skandináv modellhez eltörlik az ilyen típusú autókról az ÁFÁ-t és a VÁM-ot és az így kieső bevételt ráterhelik a dízel vagy a benzines autókra. Ezzel lehet elérhetővé tenni és nem röhöghetnek rajtunk tovább a világ gondolkodásban fejlettebb részeiről…

100%-ban elektromos autó - ClimeNewsA kiállított autó még itthon csodabogár, de az első reakciók az átlag emberektől azt bizonyítják, hogy a fejekben még messze nincsen rendben minden. Ugyan is még nem hiszik el, hogy nagyon rövid idő alatt fog bekövetkezni az ezzel kapcsolatos váltás. Lenne tennivaló a negatív gondolkodásmód megváltoztatásával kapcsolatban, ami viszont az oktatási rendszer feladata és gyerek korban kell elkezdeni, nem kiölve belőlük a kreativitást. A Komáromi Napokon a FOX AUTORENT jóvoltából lehetőség kínálkozik kipróbálni az autót mindazoknak, akik segítenek hasznos információkkal a szervezőknek egy rövid kérdőív kitöltése által.

Az éjszakát a szálloda melletti kemping terület legszélső töltőjén töltődtem 🙂 (Nissan Leaf)

Rampasek László