40 centis hó Jeruzsálemben

40 centis hó Jeruzsálemben | ClimeNews - HírportálA rendkívüli időjárás, a rossz látási viszonyok miatt egy időre lezárták péntek délelőtt a tel-avivi Ben Gurion nemzetközi repülőteret, és az oda tartó gépeket a ciprusi Larnacába irányították át – közölte az izraeli 10-es tévécsatorna rendkívüli híradása.

Jeruzsálemet negyven centiméteres hótakaró borítja, a város megközelíthetetlen, a járhatatlan utakon vesztegel több száz autó. Az utasokat a hadsereg menekíti ki. A városháza szervezésében önként jelentkező családoknál helyezik el szombat ünnepére a Jeruzsálemben rekedteket.
Rare snowstorm shut Jerusalem | 40 centis hó Jeruzsálemben | ClimeNews - HírportálTel-Avivban is szokatlanul alacsony a hőmérséklet, péntek délelőtt 5 Celsius-fokot mutattak a hőmérők. A hó súlyától és a heves széllökésektől sokfelé elszakadtak az áramvezetékek.
A rendőrség felszólította az Izraelben élőket, hogy ne induljanak útnak a jeges utakon, mert az autókon nincs téli gumi.
„Életveszélyes az utazás”- áll a rendőrség hivatalos Facebook-oldalán. Észak-Izraelben olyan vidékeken is havazik, ahol utoljára 1992-ben esett hó. írja az MTI

Snow storm in JerusalemÚgy látszik, hogy már minden hétre jut egy rendkívüli időjárásról szóló jelentés?! Hisz a tényekkel nem lehet vitatkozni, valóban történik valami változás ott is, ahol nem kellett korábban az autókra téli gumi?! Gondolom, hogy ez a hó is el fog olvadni és remélem még több embernek kinyílik a szeme azzal kapcsolatban, hogy azonnali cselekvésre van szükség a Globális felmelegedés megfékezése érdekében. Éves átlagban melegszik a Föld, nem sokat és talán ez még elviselhető is lenne, de a szélsőségek kitolódtak a hideg és a meleg irányába is, méghozzá lassan az elviselhetetlen értéket súrolva, nagyon sok országban óriási károkat okozva.

RL