40 centis hó Jeruzsálemben

A rendkívüli időjárás, a rossz látási viszonyok miatt egy időre lezárták péntek délelőtt a tel-avivi Ben Gurion nemzetközi repülőteret, és az oda tartó gépeket a ciprusi Larnacába irányították át – közölte az izraeli 10-es tévécsatorna rendkívüli híradása.

Jeruzsálemet negyven centiméteres hótakaró borítja, a város megközelíthetetlen, a járhatatlan utakon vesztegel több száz autó. Az utasokat a hadsereg menekíti ki. A városháza szervezésében önként jelentkező családoknál helyezik el szombat ünnepére a Jeruzsálemben rekedteket.
Rare snowstorm shut JerusalemTel-Avivban is szokatlanul alacsony a hőmérséklet, péntek délelőtt 5 Celsius-fokot mutattak a hőmérők. A hó súlyától és a heves széllökésektől sokfelé elszakadtak az áramvezetékek.
A rendőrség felszólította az Izraelben élőket, hogy ne induljanak útnak a jeges utakon, mert az autókon nincs téli gumi.
„Életveszélyes az utazás”- áll a rendőrség hivatalos Facebook-oldalán. Észak-Izraelben olyan vidékeken is havazik, ahol utoljára 1992-ben esett hó. írja az MTI

Snow storm in JerusalemÚgy látszik, hogy már minden hétre jut egy rendkívüli időjárásról szóló jelentés?! Hisz a tényekkel nem lehet vitatkozni, valóban történik valami változás ott is, ahol nem kellett korábban az autókra téli gumi?! Gondolom, hogy ez a hó is el fog olvadni és remélem még több embernek kinyílik a szeme azzal kapcsolatban, hogy azonnali cselekvésre van szükség a Globális felmelegedés megfékezése érdekében. Éves átlagban melegszik a Föld, nem sokat és talán ez még elviselhető is lenne, de a szélsőségek kitolódtak a hideg és a meleg irányába is, méghozzá lassan az elviselhetetlen értéket súrolva, nagyon sok országban óriási károkat okozva.

RL

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.
Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.


mailbox_opened_letter_text_11236
qr-kod