A NASA elektromos autó akkumulátora, 15 perc alatt feltölthető

A NASA olyan elektromos autó akkumulátort épít, amely 15 perc alatt feltölthető.

A teljesen szilárdtest-akkumulátor a lítium-ionos akkumulátorok helyigényének felét igényli, és 15 perc alatt feltölthető.

A Nasa elektromos autó akkumulátora, 15 perc alatt feltölthető

A NASA a Nissan japán autóipari óriáscéggel együttműködve olyan vadonatúj típusú akkumulátort fejlesztett ki, amely átalakíthatja az elektromos autóipart.

Az amerikai űrkutatási hivatal olyan akkumulátort szeretne létrehozni, amely lényegesen nagyobb energiával rendelkezik, mint a jelenleg a legtöbb fogyasztói elektronikai eszközben – a telefonoktól és laptopoktól kezdve az e-robogókon át az elektromos autókig – megtalálható lítium-ion akkumulátorok.

Az elektromos járműveké messze a legalacsonyabb ÜHG kibocsátás

A javasolt, teljesen szilárd állapotú akkumulátor a lítium-ion akkumulátorok helyigényének felét igényli, és több óra helyett 15 perc alatt képes lenne teljesen feltöltődni.

Az is kulcsfontosságú, hogy idővel ne veszítsen kapacitást, és ne legyenek biztonsági problémák, például ne gyulladjon ki.

“Ahelyett, hogy a polcról vettünk volna egy akkumulátort, úgy döntöttünk, hogy a semmiből kell kifejlesztenünk egy akkumulátort” – mondta Rocco Viggiano, a Nasa kutatója.

“A szilárd kén-szelénium akkumulátor hűvös tapintású, és nem gyullad ki. Vékonyabb a profilja, mint a lítium-ion akkumulátoroknak, és jobb az energiatárolása. Elviseli a megpróbáltatásokat, és még mindig működik, gyakran nem ideális körülmények között.”

Az új akkumulátor kísérleti bevezetését a Nissan szerint 2024-re tervezik, mielőtt 2028-ban megkezdődne a teljes gyártás.

A NASA korábban már dolgozott együtt autógyártókkal saját járműveinek kifejlesztésén, többek között az elektromos “Moon Buggy”-val, amellyel az űrhajósok az Apollo-missziók során a Holdon közlekedtek.

A GM a Lockheed Martinnal is együttműködik egy személyzettel ellátott holdjáró kifejlesztésén a közelgő Artemis programhoz, amelynek keretében több mint 50 év után először térne vissza ember a Holdra.

“Ezek a következő generációs rover-koncepciók drámaian megnövelik az űrhajósok felfedezési hatókörét, miközben olyan kiemelt fontosságú tudományos vizsgálatokat végeznek a Holdon, amelyek végső soron hatással lesznek az emberiségnek a Naprendszerben elfoglalt helyünk megértésére” – mondta Rick Ambrose, a Lockheed Martin Space ügyvezető alelnöke a partnerség tavalyi bejelentésekor egy nyilatkozatban.

A Nissan és a NASA legújabb együttműködéséről szólva Kazuhiro Doi, az autógyártó alelnöke elmondta: “A NASA-nak és a Nissannak is ugyanolyan típusú akkumulátorra van szüksége”.

Forrás: Independent | Anthony Cuthbertson


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.