Ki az a 2 milliárd, aki hajlandó éhenhalni?

A „zöld forradalom”, azaz az intenzív mezőgazdaság (nemesítés, gépesítés, kemizálás, öntözés) elterjesztéséért Béke Nobel díjat kapott 1970-ben.

Ki az a 2 milliárd, aki hajlandó éhenhalni? | ClimeNews

Akkor még csak 3.6 milliárd volt a népesség, de a díjat átvevő beszédében mégis azt mondta: csupán egy lélegzetvételnyi időhöz juttatta az emberiséget, hogy az villámgyorsan visszafordítsa a népességrobbanását.

BOCS Civilizációtervezés Alapítvány / BOCS Global Think Tank FoundationSegítheted a székesfehérvári BOCS Civilizációtervezés Alapítvány több évtizedes munkáját a fogamzásgátlást nélkülözőkért. Havi 4800 Ft-tal egyben karbonsemlegessé, klímabaráttá is teszed magadat:

1914. márc. 25: Norman Ernest Borlaug amerikai mezőgazdász születése (+2009. szept. 12).
„6.6 milliárd ember él a Földön – mondta 36 évvel később -, de az organikus mezőgazdaság csak 4 milliárdot tudna etetni. Ki az a 2 milliárd, aki hajlandó éhenhalni?”

Ezzel szemléltette, hogy a népességrobbanás miatt vagyunk rákényszerülve az intenzív mezőgazdaságra, amely egyáltalán nem „zöld”, hiszen tönkretette a talajokat, vizeket, erdőket, élővilágot, klímát…

Az egyetlen élőhelyünk beáldozása ellenére ma már 2006-hoz képest is további 1.2 milliárd ember kerestetik, aki hajlandó önkéntesen éhenhalni! Valójában a kőolaj termeli az élelmünket, de egyben megbolondítja a klímánkat.

Inkább választják a már újra növekvő éhezést és hőséget a sok olcsó rabszolgát akaró jómódúak és a nőket uralni akaró patriarchálisok, de akkor se hajlandók kiengedni a szegény nők százmillióit a tenyészállat-rabszolgaságból?

Csak lélegzetnyi időt, 40 évet nyertem az emberiségnek

„The green revolution has won a temporary success in man’s war against hunger and deprivation; it has given man a breathing space. If fully implemented, the revolution can provide sufficient food for sustenance during the next three decades. But the frightening power of human reproduction must also be curbed; otherwise the success of the green revolution will be ephemeral only.”

„Most people still fail to comprehend the magnitude and menace of the “Population Monster”…Since man is potentially a rational being, however, I am confident that within the next two decades he will recognize the self-destructive course he steers along the road of irresponsible population growth…”
https://en.wikipedia.org/wiki/Norman_Borlaug

Simonyi, Gyula I.
Forrás: BOCS Civilizációtervezés Alapítvány – Hírek

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.